84 voetballende meiden hopen dat hun droom uitkomt

Gescout worden en op hoog niveau voetballen, dat is dé droom van elk Achterhoeks voetbaltalent. Deze droom komt een stuk dichterbij voor talentvolle, voetballende meiden. In januari start Meiden en Vrouwen Voetbal Achterhoek (MVVA) met een talentenacademie. MVVA is inmiddels de samenwerking aangegaan met circa 35 amateurclubs uit de regio en al deze clubs hadden de mogelijkheid om hun grootste talenten door te geven.

Het jaar zit er bijna op, maar voor circa 84 talenten was dit één van de belangrijkste dagen van het jaar. Op zaterdag 21 december konden zij hun vaardigheden laten zien op de selectie dag voor MVVA. De spanning was aanwezig en dat was in de ochtend te zien aan de gespannen koppies, de soms wat zenuwachtige trekjes én het enthousiasme. Het ochtendprogramma bestond uit een circuit waarbij de talenten in vijf onderdelen hun talent mochten laten zien. Deze trainingen werden gegeven door de jeugdtrainers van de Graafschap en langs de lijn stonden veel scouts die de meiden beoordeelden. Na een gezamenlijke lunch en een rustmoment, konden de meiden in de middag hun vaardigheden laten zien tijdens een toernooivorm.

De kou op deze dag was nauwelijks voelbaar door de warme sfeer die aanwezig was op de Bezelhorst. Enthousiaste trainers van de Graafschap, professionele scouts en media-aandacht voor de meiden: het leeft! Al met al was het een geweldige dag en het plezier van de meiden werkte aanstekelijk. “Ik hoop natuurlijk dat ik geselecteerd wordt, maar deze dag ga ik nooit meer vergeten”, aldus een talent. En of er meiden zijn met talent in de Achterhoek? Die zijn er zeker!

De foto’s van deze dag zijn te vinden op: https://myalbum.com/album/s9ias32gtYWU

 
 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief